27 Березня 2019
Новини

Лучанок закликають оновити зачіску заради хворих на рак дітей

Лучанок закликають оновити зачіску заради хворих на рак дітей

Лучанок закликають оновити зачіску і подарувати радість дітям, які хворіють на рак.

Благодійний фонд «СТОПРАК» та Салон краси «Malena» вирішили підтримати всеукраїнську ініціативу Hair for Share. В рамках благодійного проекту можна пожертвувати волосся для виготовлення перук дітям з онкологічними захворюваннями, – повідомляють у БФ.

Нещодавно волонтери у Львові запустили акцію, яка розповсюдилася на всю Україну. Так, людям пропонують змінити зачіску – обстригти волосся й пожертвувати його для виготовлення перук дітям з онкологією. «В середньому, щоб виготовити одну перуку, потрібно обстригти волосся 3-4 дівчатам/хлопцям. Волосся має бути не менше 20-25 см та бути доглянутим. Онкохворим діткам зазвичай підходять перуки лише з натурального волосся, оскільки на синтетичні матеріали у них може бути алергія», – зазначають організатори.

Ініціативу вирішили підтримати й у Луцьку. Президент Благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук-Коротицька зазначила, що боротьба з раком – це складний процес, і не лише у плані лікування, адже важливий моральний аспект. Звісно, коли дівчинка втрачає волосся і бачить себе у дзеркалі не дуже привабливою, то це впливає на її настрій, а відповідно й здоров’я. «Коли ми спілкуємося про мрії з дітьми, які хворіють на рак, то дуже часто чуємо саме бажання повернути волосся. Зрозуміло, що чарівної палички у нас немає, але є небайдужі, які можуть допомогти, аби зробити перуки цим дівчатам», – зазначила вона.

Одразу відгукнулися на пропозицію партнерства і в салоні краси «Malena». Так, усі, хто пожертвує своє волосся для проекту «Hair for Share», мають нагоду отримати безкоштовну стрижку від майстрів салону.

Для того, аби зробити добру справу потрібно: мати довге волосся (для перуки підходить від 20-25 сантиметрів, в тому числі фарбоване та кучеряве), бажання змінити себе й допомогти іншим. До слова, змінювати себе й допомагати іншим можуть не лише жінки, а й діти та чоловіки з довгим волоссям. Попередньо необхідно записатися до салону «Malena», який знаходиться на бульварі Дружби народів, 13а, це можна зробити за номером телефону: 0953822344 (при розмові зазначити, що ви хочете пожертвувати волосся). Обрати зручний день та час для стрижки, яку майстри зроблять безкоштовно.

Читайте також:

У Рівному дівчина відрізала півметра волосся, аби з нього зробили перуку для онкохворої (відео)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, діти, рак
В тему