26 Березня 2019
Новини

Знову скандал у Ватикані: жінки-редактори скаржаться на цькування

Знову скандал у Ватикані: жінки-редактори скаржаться на цькування

Засновниця жіночого журналу Ватикану Women Church World Люцетта Скараффіа і вся жіноча частина редакції припинили співпрацю з виданням після того, як зазнали дискредитації через критику злочинів сексуального характеру, вчинених духовенством.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Associated Press.

Жінки повідомили про свій намір припинити співпрацю з щомісячним журналом Ватикану Women Church World, який публікується спільно з щоденною газетою L'Osservatore Romano, в квітневому виданні, яке буде доступно для читачів з першого числа, а також у відкритому листі до Папи Римського Франциска, який має у своєму розпорядженні Associated Press.

Жіноча частина редколегії назвала причиною відходу спробу їх дискредитувати, а також «ввести прямий контроль з боку чоловіків» за їх діями після того, як співробітниці журналу виступили з різкою критикою сексуальних злочинів, скоєних діячами Римо-католицької церкви.

«Ми вивішуємо білий прапор, бо відчуваємо, що перебуваємо в атмосфері недовіри і зростаючого беззаконня», - наводить агентство цитату зі статті в квітневому номері засновниці журналу Люцетти Скараффіа.

У лютому з ініціативи Папи Франциска у Ватикані відбулася велика зустріч ієрархів Римо-католицької церкви з усіх континентів для обговорення проблеми педофілії. Папа Римський не лише визнав існування цієї проблеми, а й просив вибачення за злочини сексуального характеру вчинені духовенством та їх приховування.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, булінг, редактори, ватикан, скандал
В тему