22 Березня 2019
Новини

На Волині горить торф’яник (фото)

На Волині горить торф’яник (фото)

Два дні тому у волинському урочищі виникла пожежа на торф’янику.

Його гасіння в урочищі Заольхів’я поблизу села Залаззя Любешівського району триває.

На місці пожежі працюють рятувальники 12 Державної пожежно-рятувальної частини селища Любешів Управління ДСНС у Волинській області та місцева пожежна команда, – повідомляють в УДСНС у Волинській області.

Всього на місці події зосереджено 2 пожежні автомобілі, 2 мотопомпи, 11 чоловік особового складу, допомагає місцеве населення. За минулу добу вогнеборці ліквідували пожежу на площі 0,4 га, пожежу локалізовано. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем не встановлених осіб. Територія належить до Залазівської сільської ради.

Крім того, 21 березня рятувальники області ліквідували 8 загорань сухої рослинності.

Зокрема, в селищі Турійськ на площі 0,4 га, між смт Турійськ та с. Радовичі Турійського району на площі півгектара (територія належить Турійській ОТГ), загорання очерету на березі р. Стир поблизу вулиці Гірної у місті Луцьку на площі 2 га, у селі Великий Окорськ Локачинського району на площі 0,2 га (територія належить до Затурцівської ОТГ), на дачному масиві «Прикордонник» у с. Литовеж Іваничівського району загорання сухої трави та чагарнику на площі  0,9 га, у с. Пальче Ківерцівського району загорання сухої трави на площі 0,5 га (територія належить до Хорлупівської сільської ради), у с. Боратин Луцького району загорання сухої трави на площі 0,2 га (територія належить до Боратинської с/р).

Для приборкання загорань залучались підрозділи Державної пожежно-рятувальної служби Управління ДСНС у Волинській області – всього 9 пожежних автоцистерн, понад 30 чоловік особового складу служби «101».

У всіх цих випадках ймовірною причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невстановлених осіб, що завдало значних побічних збитків у вигляді витрачених людських ресурсів, використаного пального для спеціальної техніки. Продукти горіння шкодять здоров’ю мешканців будинків та навколишніх населених пунктів, загрожують життю тварин.

Читайте також:

На Волині палало урочище (фото)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, НП, Фото
В тему

Останні матеріали