22 Березня 2019
Новини

Через незвичайну хворобу чоловік панічно боїться дивитися в дзеркало

Через незвичайну хворобу чоловік панічно боїться дивитися в дзеркало

Мешканець Великої Британії Стівен Гіллатт  вже чотири роки ні разу не бачив себе у дзеркалі.

А все через панічний страх побачити своє відображення та ненависть до себе  – повідомляє Сегодня.

Чоловік зізнався, що незвичайна фобія з'явилася у нього чотири роки тому як наслідок нервового зриву. З тих пір він намагається не дивитися в дзеркала і інші поверхні, де можна побачити своє відображення. З ранку Гіллатт не бачить свого відображення і питає у дружини і дочки, як він виглядає, в перукарні сидить із закритими очима, а повз вітрини ходить відвернувшись.

«Я заздрю людям, які дивляться в дзеркала виключно з естетичної точки зору – оцінити, як вони виглядають. Коли я дивлюся в дзеркало, я бачу невдахи і емоційно неповноцінну людину. Я не бачу своїх фізичних рис, я бачу свою сутність», – пояснив британець свій страх дивитися в дзеркало. Він додав, що при вигляді себе згадує свої промахи і те, як завдавав іншим людям біль. Це провокує панічні атаки і напади ненависті до себе.

Гіллатт не робить ніяких спроб знайти потрібне лікування. Раніше він звертався до психотерапевта і зрозумів, що причина його страху – дуже низька самооцінка і відсутність почуття власної гідності. Британець вирішив, що ненависть до себе так щільно вкоренилася в ньому, що для позбавлення від неї буде потрібно багато років, а він до цього не готовий.

Крім страхів перед дзеркалами чоловік ненавидить фотографуватися. Він дуже засмучується, коли дивиться на знімки. «У ці моменти я дуже шкодую, що не дивився у дзеркало і не поправив зачіску», – додав він.

Чоловік ні разу не зустрічав нікого зі схожою фобією і не бачив згадки про неї в інтернеті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, дзеркало, фобія, великобританія, Курйози
В тему