21 Березня 2019
Новини

В Італії терорист-водій підпалив шкільний автобус із 51 дитиною

В Італії терорист-водій підпалив шкільний автобус із 51 дитиною

Кермувальник шкільного автобуса навмисно підпалив транспортний засіб із дітьми усередині.

У провінції Кремона на півночі Італії 47-річний водій 20 березня викрав шкільний автобус із дітьми і підпалив його, передає «Гордон.юа».

У транспортному засобі перебували 51 дитина і кілька дорослих. Чоловік наказав учителю зв’язати дітям руки, але той зав’язав тільки кільком і зробив це досить легко, щоб діти змогли вибратися.

Зловмисник також забрав у учнів мобільні телефони, але в одного хлопчика телефон залишився і йому вдалося викликати правоохоронців.

За словами начальника місцевої поліції Луки де Маркіса, чоловік крикнув в автобусі, що «ніхто не виживе».

Відразу після прибуття поліції він облив транспортний засіб бензином і підпалив його, після чого покинув автобус. Поліцейським вдалося витягнути учнів через розбиті задні вікна і затримати водія.

12 дітей і двох дорослих доправили в лікарню із симптомами отруєння димом.

За даними поліції, чоловік – уродженець Сенегалу з кримінальним минулим Усейн Су, із 2004 року в нього було італійське громадянство. Учитель, який був із дітьми, сказав, що зловмисник не вперше водив автобус з учнями і його всі знали. За словами дітей, чоловік висловлював невдоволення міграційною політикою Італії, заявляючи, що «люди гинуть у Середземному морі».

Прокурор Мілана Франческо Греко назвав дивом те, що дітям вдалося вижити. За словами Греко, зловмисник визнав, що його дії були навмисними. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, італія, діти
В тему

Останні матеріали