19 Березня 2019
Новини

Підклали свиню: на Волині поблизу райцентру виявили туші 30 свиней

Підклали свиню: на Волині поблизу райцентру виявили туші 30 свиней

Поблизу Володимира-Волинського, на полях фільтрації цукрового заводу, виявили три туші мертвих свиней і понад 20 поросят.

Про це розповів міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк, під час брифінгу 19-го березня, - повідомляє видання «Буг».

«При в’їзді у місто виявлено трупи близько 30 свиней. Я не підберу слів, це десь в когось біда сталася, і людина їх вивезла. Приблизно ми вже знаємо хто, і ми приймемо, думаю, жорстокі міри. Це не поодинокий випадок. Бачать, що в місті все вивозять, то десь підвезти, підкласти свиню нам. Два попередні рази вивозили трупи тварин в район міського сміттєзвалища», – прокоментував міський голова.

Керівник міста повідомив журналістам, що помітили туші тварин ще 18-го березня. Тоді звернулися у відповідні інстанції, і зараз працює ветеринарна служба, яка має встановити причину загибелі свиней.

Це не перші подібні випадки в Україні. Два роки тому на Закарпатті якісь проїзджі нелюди викинули у річку близько 12-ти туш здохлих свиней, одна туша приблизною вагою 250-300кг. Винуватців інциденту так і не знайшли. Причини загибелі тварин не розголошувалися. Відомо, що люди протестували проти захоронення туш на території їхніх сіл, однак санстанція проігнорували настрої людей. 

Натомість рік тому у Чернівецькій області селяни села Луковиця Глибоцького району виявили нелегальний скотомогильник з понад тисячею тушок свиней. Думки, що свині загинули через вірус африканської чуми дослідження спростували. Довели, що свині загинули від випарів аміаку.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, НП, свиня, володир-волинський район, сміття
В тему