19 Березня 2019
Новини

На Запоріжжі безстроково страйкують вчителі

На Запоріжжі безстроково страйкують вчителі

У Розовскому районі Запорізької області вчителі оголосили страйк, який пов'язаний з невиплатою зарплати. Востаннє їм платили ще у минулому році.

Про це інформує ТСН.

Кілька тижнів тому заняття були скасовані через страйк педагогів, які вже третій місяць не отримують грошей за свою роботу. Вчителі навіть вирушили до районної адміністрації та вимагають від чиновників негайно сплатити заборгованість, оскільки у багатьох з них немає навіть грошей на їжу.

«Повірте, дуже соромно, коли ти у магазині пишешся на буханець хліба у борг, а у тебе за плечима стоять твої учні. Повірте - це дуже соромно. Соромно та принизливо», - розповідає одна з педагогів.

До речі, страйк оголосили аж сім шкіл Розовського району. За словами педагогів, їх вже почали залякувати тим, що, якщо вони не повернуться до навчального процесу, то за кожен день з них будуть віднімати гроші. Проте вчителі здаватися не планують, заявляють, що страйк буде безстроковим.

За словами чиновників, заборгованість виникла через скасування виборів у територіальні громади. З 1 січня бюджетні виплати повинні були направити вже на новостворені об'єднання. Але через введення у листопаді минулого року військового стану, вибори в територіальних громадах довелося скасувати.

Гроші, які повинні заплатити людям, зависли в повітрі. Голова Розівської РДА Володимир Ревуть зазначив, що наприкінці минулого тижня на підпис президенту України надійшов закон. Тепер залишилося дочекатися поки зміни будуть підписані та вступлять в силу.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП, зарплата, , гроші, школа
В тему

Останні матеріали