17 Березня 2019
Новини

«Не дочекався, поки в лікарні зроблять УЗД»: у Києві помер відомий журналіст

«Не дочекався, поки в лікарні зроблять УЗД»: у Києві помер відомий журналіст

У Києві через несвоєчасне надання медичної допомоги помер журналіст видання «Фокус» Святослав Секун.

Саме халатність та байдужість лікарів стали причиною смерті – так вважають його рідні та колеги. Про це пишуть Вести юа.

Швидку допомогу викликали двічі і тільки з другого разу чоловіка госпіталізували, коли стан стало вкрай важким. Причому, коли журналіста все-таки доставили в лікарню №8 там не виявилося фахівця з УЗД.

Відзначається, що Святослава були проблеми з печінкою і виразка. На цьому тижні підскочила температура до 40,5. У ніч на суботу, 16 березня, йому стало зовсім погано. «Викликали «швидку допомогу»,  але медики не захотіли його забирати в лікарню. На прохання медиків мама Святослава підписала заяву, що підтверджує, що йому зробили укол. Але потім з'ясувалося, що вона також поставила свій підпис під відмовою від госпіталізації», - повідомляють колеги загиблого.

Вранці мама Секунова зв'язалася з шеф-редактором сайту Focus.ua Михайлом Багінським. Слава був уже в тяжкому стані. Швидку викликали ще раз і в цей раз чоловіка забрали в 8-му лікарню Києва. Він уже був без свідомості і його помістили в реанімацію з підозрою на внутрішню кровотечу. Але навіть не зробили УЗД, оскільки на вихідних в столичній лікарні немає лікаря – «з УЗД». Через пару годин Святослав помер від внутрішньої кровотечі.

«Я глибоко співчуваю рідним Святослава і постараюся зробити все, що в моїх силах, щоб медики, які винні в його смерті через феєричний пофігізм і раздолбайство не те щоб понесли заслужене покарання. Це занадто пафосно і нереалістично. Але хоча б довго згадували, що вони вчинили неправильно і так до людей ставитися не можна», - підкреслив головний редактор Фокуса Євген Гордейчик.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, київ, медицина, журналісти
В тему