15 Березня 2019
Новини

Хвостатий «штурман»: кіт-таксист із Харкова став зіркою соцмереж (фото)

Хвостатий «штурман»: кіт-таксист із Харкова став зіркою соцмереж (фото)

Вусатий напарник водія машини із «шашечками» отримав кличку Чай – від чайові.

Кота-«штурмана» на прізвисько Чай знають сотні харків’ян, але мало кому відомо, що у цього рудого красеня навіть є своя сторінка в Instagram, передає politeka.net.

Господар кота – Олександр Зігуля, співробітник однієї із харківських служб таксі. Перш, ніж узятися за цю роботу, змінив кілька занять.

«Два роки тому я став їздити на електромобілі, а це дуже тиха і зручна машина. Я би сказав, затишна. Ось їдеш і розумієш, що не вистачає тільки пледа і кота. Тоді я і задумався над тим, що хочу трохи покреативити і внести щось нове в цю професію», – розповів він журналістам.

І тоді Олександр зайнявся пошуками підходящого чотирилапого «штурмана», який би стійко переносив тривалі поїздки, був здоровим і при цьому мав хороший вестибулярний апарат. Але, мабуть, головною умовою був колір претендента. Він обов’язково мав бути рудим і зі смужками, «як у тигра».

Перш ніж знайти «свого» кота, харків’янин влаштував справжнісінький кастинг.

«Я розпитав у знайомих – ніхто для котиків новий дім не шукав. Потім придумав відбір: саджав «претендента» на плече і ходив з ним у своїх справах. Якщо кіт звалювався або зістрибував – значить, не підходить», – пояснив Зігуля.

Зрештою потрібний «типаж» знайшовся, причому в найнесподіванішому місці.

«Якось ми з моєю дівчиною заїхали на шиномонтаж, потрібно було почекати, поки майстер закінчить роботу. І тоді вийшов маленький руденький пухнастик, підійшов до нас і застрибнув дівчині на ногу. Ми пересадили його на плече і почали так ходити – кошеня незворушно сиділо. Стало зрозуміло: це саме воно. Вирішили малюка купити, розплатилися, а дівчина так і пішла з ним на плечі. Коли сіли в машину, зрозуміли, що кошеня в такому положенні і заснуло», – розповів Олександр.

Принісши малюка додому, молоді люди відразу ж його викупали, і вже незабаром він разом з господарем відправився на «роботу».

За словами таксиста, спочатку Чай, а саме таке ім’я отримало кошеня (від слова чайові), почувався невпевнено, але незабавом обжився в автомобілі. Полюбили його і пасажири, для яких такий «попутник» є милою несподіванкою. Вони часто залишають йому щось смачненьке.

Чай і Олександр «працюють» разом уже два роки. За цей час смугастий штурман перетворився на статного красеня. Коли господар узувається, щоб йти по машину, кіт стрибає йому на плече, показуючи, що він теж готовий до трудової зміни.

«Зараз він не любить, коли ми довго стоїмо. Починає бігати по салону і нявкати: мовляв, господар, ти що робиш, поїхали. А недавно у нього з’явилася нова фішка: коли я їду на швидкості не більше ніж 40 кілометрів на годину, котик може вибратися на капот і походити по ньому», – розповідає чоловік.

Кіт-таксист став настільки популярним, що у нього навіть з’явилася своя сторінка в соцмережі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Фото, Курйози
В тему

Останні матеріали