15 Березня 2019
Новини

Школярку висунули на Нобелівську премію миру

Школярку висунули на Нобелівську премію миру

16-річну активістку Грету Тунберг зі Швеції висунули на Нобелівську премію миру.

Вона здобула популярність завдяки сміливій критиці політиків, яких, на думку підлітка, мало турбує питання екології та майбутнього планети, - повідомляє «Еuronews».

«Це велика честь для мене. Неймовірно, хоча і трохи дивно», - так прокоментувала Грета звістку про номінацію на Нобелівську премію миру.

Вперше дівчинка привернула увагу громадськості до себе в серпні 2018 року - після того, як організувала страйк у парламенту Швеції. Щоп'ятниці вона стояла перед риксдагом із закликом до політиків почати виконувати умови Паризького договору щодо клімату.

Вона навіть заявила, що не буде ходити в школу до тих пір, поки влада Швеції не піде назустріч. Цим вчинком Грета Тунберг надихнула сотні тисяч школярів по всьому світу: прогульниця стала прикладом для наслідування.

В результаті активістку запросили виступити на Всесвітній конференції з клімату під егідою ООН і надали трибуну на Давоському форумі, де 16-річний підліток Грета Тунберг стала головним героєм новин, затьмаривши деяких лідерів світових держав.

Втім, у неї є і критики, які вважають, що Тунберг в силу її віку властиві занадто радикальні погляди на екологію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, екологія, світ, діти, премія
В тему