14 Березня 2019
Новини

Волинянину відірвало руку на виробництві: подробиці нещасного випадку

Волинянину відірвало руку на виробництві: подробиці нещасного випадку

В управлінні Держпраці у Волинській області повідомили подробиці нещасного випадку, що стався з електромонтером ТОВ «Євровуд Україна».

Наслідок цього випадку – травматична ампутація руки на рівні верхньої третини плеча, - повідомляє прес-служба управління.

Члени комісії відібрали пояснення в осіб, причетних до нещасного випадку, та оглянули місце його настання і дійшли висновку, що потерпілий під час видалення обрізка деревини, другою рукою випадково ввімкнув конвеєр, внаслідок чого йому відірвало руку.

Відповідно висновку експертизи ДП «Волинський ЕТЦ» технічний стан ланцюгового конвеєра не відповідав вимогам про охорону праці.

Зокрема, були виявлені такі порушення: відсутня документація на електрообладнання транспортера ланцюгового для подачі тирси в сушку; на центральному пульті управління і пості кнопочному чіткі позначення дій біля кнопок відсутні; центральний пульт управління знаходиться поза зоною видимості транспортера, а запуск транспортера можливий з обох місць; кришки чотирьох люків обслуговування транспортера не обладнані кінцевими вимикачами, які при їх відкриванні блокували б подачу напруги на електропривід транспортера; рама ланцюгового конвеєра не пофарбована сигнальними кольорами та не нанесені знаки безпеки.

Отже, вина у настанні нещасного випадку з тяжкими наслідками лягає на плечі не лише працівника, який знехтував особистою безпекою.

Певна річ, присутня і його вина, однак директор ТОВ «Євровуд Україна» порушив вимоги ЗУ «Про охорону праці», не забезпечивши функціонування системи управління охороною праці. Також варто зазначити, що і головний енергетик та головний інженер підприємства діяли всупереч вимогам нормативно-правових актів з охорони праці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік потрапив під потяг, йому відірвало руку

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, НП, нещасний випадок, волинь
В тему