13 Березня 2019
Новини

Поліція ліквідувала в Києві банду екстрасенсів (фото, відео)

Поліція ліквідувала в Києві банду екстрасенсів (фото, відео)

У Києві правоохоронці викрили шахраїв-екстрасенсів. Зловмисники облаштували два кол-центри, оголошення про їх послуги клієнти знаходили на спеціальних сайтах і телефонували на вказані номери.

Дзвінки переадресовувалися на багатоканальні телефони, де з абонентами спілкувалися оператори, які називалися екстрасенсами чи їх помічниками. За фактом шахрайства розпочато кримінальне провадження, - повідомляє прес-служба столичного главку поліції.

Під час реалізації оперативної інформації детективи спільно із працівниками департаменту захисту економіки викрили групу осіб, яка протягом року з використанням електронно-обчислювальної техніки створила в інтернеті спеціальні сайти. На цих платформах зловмисники рекламували послуги екстрасенсів, які брали участь у телепрограмах сусідньої держави.

За інформацією заступника начальника слідчого управління ГУНП у Києві Едуарда Соловйова, під час перевірки поліцейські встановили, що насправді з клієнтами спілкувалися оператори кол-центрів, які видавали себе за екстрасенсів або їх помічників: «У телефонній розмові псведоцілителі надавали абонентам консультації та навіть проводили діагностику і ритуали, які мали допомогти клієнтам у вирішенні питань і проблем. Гроші за послуги перераховували на віртуальні гаманці або банківські рахунки».

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютери, сервери та документацію. Речові докази долучили до кримінального провадження, розпочатого за частиною 3 статті 190 (Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух у гуртожитку Києва: загинув чоловік

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство, НП, екстрасенси, шахрайство, кримінал, київ, Відео
В тему