13 Березня 2019
Новини

У Луцьку презентували посмертну книгу волинського письменника (фото)

У Луцьку презентували посмертну книгу волинського письменника (фото)

У Волинському краєзнавчому музеї 12 березня, у третю річницю смерті Василя Гея – волинського поета, лауреата премій імені Дмитра Нитченка, Андрія Головка і Агатангела Кримського, заслуженого діяча мистецтв України, голови Волинської організації Національної спілки письменників України у 1989-2006 роках, відбувся вечір пам’яті письменника.

У рамках вечора пам’яті організували і презентацію посмертної книги есеїв його літературних щоденників «Душа поетова – святая», виданої у «Надстир’ї».

Ведучий вечора – директор музею, заслужений працівник культури України Анатолій Силюк – коротко описав заслуги Василя Гея і зауважив, як бракує поета і його полум’яних промов.

Для атмосферності у залі стояв портрет Василя Гея, письмовий стіл, а також підготована виставка зі світлин, які надала музею родина.

Музичним обрамленням заходу були пісні на слова Василя Гея і у виконанні Заслуженого народного ансамблю пісні і танцю «Колос» (селище Торчин) під керівництвом народного артиста України Олександра Огородника.

Зворушливо і світло згадували про поета у той день. Зокрема, слово про нього мовили нинішня очільниця Волинської організації НСПУ Ольга Ляснюк, члени НСПУ – письменники Іван Чернецький, Євгенія Назарук (яка й упорядкувала презентовану книжку), Валентина Штинько, Олена Криштальська, Ніна Горик. Згадували Василя Гея і його друзі – заслужений діяч мистецтв України Данило Поштарук, заслужена вчителька України, поетеса Олеся Ковальчук.

Про роботу над презентованим виданням розповіла директор видавництва «Надстир’я» Світлана Політило. Уривки з книги «Душа поетова – святая» зачитали студентки факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки Наталія Марчук та Маргарита Борейко.

Удова поета Мирослава Гей, котрій належить ідея видання книги есеїв, висловила глибоку вдячність усім причетним до її публікації, а також усім, хто прийшов на презентацію і теплим словом згадав поета.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему