12 Березня 2019
Новини

У світі обмежують права жінок, — Генсек ООН

У світі обмежують права жінок, — Генсек ООН

У світі щорічно посилюється тенденція постійного обмеження прав жінок.

Саме тому, виступаючи 11 березня на відкритті щорічного засідання Комісії зі становища жінок, генеральний секретар ООН Антоніо Ґутерріш закликав до боротьби за права жінок і закликав комісію домогтися «рівності з чоловіками у всіх сферах людської життєдіяльності», - повідомляє «Радіо Свобода».

Ґутерріш вказав на зростання насильства щодо жінок, особливо захисниць прав людини, і жінок, які балотуються на політичні посади. Він заявив про «жорстоке поводження з жінками, які висловлюються відкрито», і додав, що жінки мають на 26 відсотків менше шансів на роботу, ніж чоловіки.

Голова жіночого агентства ООН Фумзіле Мламбо-Нгкука заявила, що деякі країни не хочуть, аби медичні установи забезпечували жінкам «сексуальні і репродуктивні права». За її словами, останні дані свідчать, що 131 мільйон дівчаток у всьому світі не ходять в школу, а кількість дівчаток, які не відвідують початкову школу, зросла на 6 відсотків.

Джеральдін Нейсон, яка головує в Комісії зі становища жінок, заявила, що менш ніж 7 відсотків глав держав і урядів складають жінки, і тільки один з чотирьох членів парламенту у всьому світі – жінки.

За словами Нейсон, в найближчі два тижні комісія обговорить питання материнства, пенсій, безпеки жінок на дорогах і в транспорті. Комісія також зосередить свою увагу на школах, які навчають дівчаток навичкам успіху, доступу до медичної допомоги і «справедливого розподілу» домашньої роботи між чоловіками і жінками.

Американський часопис US News & World Report нещодавно склав рейтинг найкращих для жінок країн і Україна в ньому посіла 66-е місце з 80. Найкращими країнами для жінок з огляду на захист прав людини, гендерну, фінансову рівність, прогрес та безпеку визнали Швецію, Данію, Канаду, Норвегію, Нідерланди, Фінляндію, Швейцарію, Австралію, Нову Зеландію та Німеччину.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, жінки, права людини, оон
В тему