12 Березня 2019
Новини

У школі під Луцьком призупинили навчання через зірваний дах (фото)

У школі під Луцьком призупинили навчання через зірваний дах (фото)

У Жидичині, що під Луцьком, сильний вітер зірвав у школі частину даху, який ремонтували.

У зв’язку з цим у навчальному закладі на два дні призупинили навчання. Наразі триває відновлення покрівлі, – пише ІА Волинські новини.

Директор опорного закладу загальної середньої освіти «Жидичинський ліцей Жидичинської сільської ради Ківерцівського району» Богдан Мозолюк розповів, що зранку почали сходитися діти, адже уроки розпочинаються в 9:00. Після того, як частину даху зірвало – всіх відправили додому. На щастя, ніхто не постраждав.

«Цей дах нам ремонтували. Кошторисну документацію зробили в 2017 році, нову покрівлю нам почали робити з металопрофілю у серпні 2018 року. На ці роботи витратили близько 1,8 мільйона гривень. З них 300 тисяч гривень – фінанси з бюджету ОТГ, решта – фінансування з ДФРР. До сьогодні роботи були майже завершені, лишився невеликий шматок накрити над їдальнею. Підрядником була фірма «Альфа-буд захід». Після обвалу частини даху ми дослідили руйнування й побачили, що з 2600 метрів квадратних покриття понищено близько 300 кв м.

Спочатку візуально було ніби 200 кв м, але в одних місцях попідривало дошки, в інших побито, треба буде й листи перекручувати, тому більша площа пошкоджена, ніж здається. Сьогодні була створена комісія, у склад якої ввійшли сільський голова, депутати, експерти-будівельникі, представник підрядника, ДСНС. Комісія оцінила пошкодження, мають отримати метеодані про погоду й визначатимуть причину пориву та хто фінансуватиме роботи», – пояснює директор.

До середи ремонт мають закінчити.

«Ми старатимемося усе в максимально стислі терміни відновити, аби продовжилося навчання. Вже зараз роботи відбуваються, підвезли дерево. Ми на два дні призупинили навчання, якщо все піде за планом, то в середу діти вже сядуть за парти. Зауважу, що класи не пошкоджені. Ми могли б перевести дітей в інші класи, але, враховуючи безпеку дітей і те, що немає гарантії, що не відбудеться руйнування в інших місцях, то навчання призупинили. Шкільна програма буде ущільнена, відпрацьовувати не доведеться. Якщо ж ремонтні роботи затягнуться, то підемо на канікули», – наголосив Богдан Мозолюк.

«Ремонтні роботи відбуваються за кошти місцевої громади з резерву, який передбачений на заходи ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха», – розповіла начальник гуманітарного відділу Наталія Штатна.

Читайте також:

У Луцьку через вітер впав будівельний кран (фото)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, НП, Фото
В тему

Останні матеріали