11 Березня 2019
Новини

Латвія на кордоні з Росією звела паркан з колючого дроту

Латвія на кордоні з Росією звела паркан з колючого дроту

На латвійсько-російському кордоні завершені будівельні роботи зі зведення 93-кілометрового паркану з колючого дроту.

Однак поки залишається відкритим питання, чи не буде потрібне будівництво додаткових огороджень, - про це пише «Delfi».

За повідомленням видання, всього планується зміцнити і модернізувати 282,6 км латвійсько-російського кордону. У будівельний проект було включено зведення спеціальних дерев'яних містків, патрульних стежок, контрольних смуг і вищезгаданого паркану заввишки 2,7 метра з колючого дроту. Загальні витрати на будівництво складуть 21 168 410 євро.

Оскільки при аналізі безпеки на кордоні з'ясувалося, що на ділянках, де вже встановлено новий паркан з колючого дроту, істотно знизилася кількість порушень, було прийнято рішення про будівництво ще 100 аналогічних загороджень.

На це додатково буде потрібно ще 5,6 млн. євро. Однак з держскарбниці ці кошти поки що не виділяли.

Президент Латвії розповів, що серед етнічних росіян, які живуть у країні, лише їхня невелика частина вразлива до спроб «вплинути з Москви». Однак такі спроби, на думку Вейоніса, не можна недооцінювати, адже влада Росії намагається вплинути на російськомовні ЗМІ Латвії, поширюючи через них свою пропаганду.

Нагадаємо, президент Латвії Раймондс Вейонис заявляв, що Європі слід бути єдиною і пильною через агресивну політику Росії, яку вона демонструє з 2014 року для «досягнення геополітичних цілей».

У грудні минулого року біля латвійського кордону збройні сили Латвії зафіксували розвідувальний корабель РФ і в той же день патрульні літаки НАТО зафіксували російський розвідувальний літак біля Литви.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, паркан, латвія, росія
В тему