11 Березня 2019
Новини

Волинський «Аверс» потрапив у «розробку» СБУ

Волинський «Аверс» потрапив у «розробку» СБУ

Волинський телеканал «Аверс» повідомив, що СБУ взяла в «розробку» їхній канал.

Проти ЗМІ спецслужби можуть порушити справу щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі, - повідомили у Національній спілці журналістів Українии.

«Поки що працівники СБУ наполегливо рекомендують працівникам державних і комунальних структур не співпрацювати з телеканалом – не ходити на ефіри та не давати коментарів», - йдеться у повідомленні.

Директорка телеканалу «Аверс» Наталія Московка повідомила, що з достовірних джерел, які наразі не хоче розкривати, коклектив телеканалу дізнався, що СБУ починає стосовно них якісь «розробки».

«Буцімто спецслужби довго думали, як нас зачепити, аж тут на каналі вийшло інтерв’ю з блогером Анатолієм Шарієм, тож СБУ вирішило під цей «шумок» порушити справу щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі», - додає Московка. 

Щоправда, на сьогодні, офіційно про таке провадження телеканалу не повідомляли, зазначає Наталія Московка. 
 
«Але з власних джерел дізналися також, що спецслужби наполегливо рекомендують працівникам державних, комунальних структур не співпрацювати з каналом, не давати нам коментарів. А також видалити свої коментарі з наших сторінок у соцмережах. Чому до нашого телеканалу настільки підвищений інтерес СБУ – сказати важко. «Аверс» завжди був в опозиції, владу ніколи не хвалили, але подібного раніше не було», - підсумувала директор каналу.
 
Нагадаємо, що «Аверс» неодноразово ставав об'єктом нагнітання конфліктів, через подачу недостовірної інформації. Свого часу журналіста телеканалу «Аверс» Наталку Поліщук закрили на території управління Служби безпеки України у Волинській області. Охоронці управління помітили, що на території режимного об'єкту знаходяться сторонні люди, після чого закрили ворота. У Службі безпеки України заявили, що журналіст і її оператор були затримані тому, що знаходилися на території режимного об'єкту без дозволу.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, сбу
В тему