11 Березня 2019
Новини

У волинському селі прихильники УПЦ МП молилися перед церквою, яка перейшла у ПЦУ (фото)

У волинському селі прихильники УПЦ МП молилися перед церквою, яка перейшла у ПЦУ (фото)

У неділю, 10 березня, прихожани УПЦ в селі Клепачів Ківерцівського району зібралися на Божественну літургію у Свято-Покровському храмі, що діє у сусідньому селі Озерце.

Днем раніше цей храм перейшов у ПЦУ, – повідомляють у Волинській єпархії УПЦ МП.

«Як повідомив настоятель громади УПЦ протоієрей Володимир Тихонюк, раніше, допоки у Клепачеві не був збудований та освячений храм, віряни села Клепачів так само відвідували Богослужіння у селі Озерце, де громада УПЦ відбудувалась за кілька років до них. На цей момент Свято-Покровський храм лишається єдиним на території Жидичинської ОТГ, який ще не захопили рейдери», – кажуть в УПЦ МП.

«Поки що ці люди відвідують наш храм, і певний час також муситимуть відвідувати, але це триватиме недовго. Вони не ходили ані до нас, ані навіть до «монастиря» УПЦ КП у Жидичині. Актив громади залишився з нами, ще певна частка вірян просто перечікують», – розповів отець Володимир.

Після Літургії віряни повернулись додому. Також громада в цей день відслужила молебень напроти свого храму, на місці, де колись також молились люди, поки у Клепачеві не постав храм УПЦ.

Читайте також:

І знову б'ються: УПЦ МП повідомила про захоплення храму

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему