9 Березня 2019
Новини

Краще їсти м'ясо, ніж «їсти» ближніх, – помічник Епіфанія

Краще їсти м'ясо, ніж «їсти» ближніх, – помічник  Епіфанія

11 березня 2019 в Україні розпочнеться найсуворіший та найголовніший у році піст – Великодній.

Про заборони, які існують під час Великого посту, говорив помічник митрополита Православної церкви України Епіфанія Іван Сидор – пише 24 канал.

Християни православного обряду намагаються відмовитися дотримуватися суворих правил посту. Проте, найголовніше у цей період – не відмова від якоїсь їжі, а моральне збагачення та спокій.

Під час посту варто утриматися від м'ясних та молочних продуктів, проте набагато важливіше не вступати у конфлікти з рідними та близькими.

«Трапляється, що людина не вживає молока і м’яса, проте натомість стає дратівливою, засуджує людей, нервує і свариться. Є такий вислів: «Не їж ближнього свого». Буває, що людина не їсть заборонених продуктів, але «їсть» близьких. У такому випадку краще їсти м'ясо, а не тих, хто поруч», – зауважив помічник Епіфанія.

У всьому має бути розумна межа, а тілесний піст має обов’язково поєднуватися із духовним.

«А що таке духовний піст? Більше молитви, сповідь, причастя, а також наш стиль життя, коли ми менше засуджуємо, заздримо, обманюємо й піддаємося поганим звичкам, будь то алкоголь, цигарки чи перегляд серіалів», – додав Іван Сидор.

Що можна їсти під час посту?

Овочі та фрукти – морква, картопля, буряк, квашена капуста, огірки, кукурудза, горошок, яблука, гранат, банани і цитрусові; сухофрукти, горіхи, мед, гриби, каші, печиво та солодощі без молока і масла.

Замість м'яса, молока і яєць можна замінити продуктами, в яких міститься рослинний білок – баклажани, арахіс, сочевицю, сою та всі рослині сімейства бобових.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, епіфаній, православна церква україни, їжа, великдень
В тему