7 Березня 2019
Новини

Президентські вибори: ЦВК оголосила про гучний провал

Президентські вибори: ЦВК оголосила про гучний провал

Центральна виборча комісія оголосила про скасування закупівлі архівних боксів – картонних коробок, призначених для доставки бюлетенів та іншої виборчої документації від дільничних виборчих комісій в окружні виборчі комісії після підрахунку голосів.

Про це повідомляє БізнесЦензор.

Як пояснили в ЦВК, повторні торги до 31 березня провести вже неможливо через брак часу.

«Отже, питання, яким чином і в чому будуть доставлятися виборчі бюлетені та інша документація до ОВК, залишилося відкритим. Всі суб'єкти виборчого процесу, особливо офіційні спостерігачі, повинні бути готовими до того, що голови і члени ДВК будуть змушені доставляти виборчу документацію в підручних засобах , часто не призначених для цього», - попередили в ЦВК.

Оголошено в січні тендер очікуваною вартістю 7,02 мільйона гривень скасували через те, що тендерний комітет ЦВК відхилив пропозиції єдиних учасників торгів - ЗАТ «Рубіжанський картонно-тарний комбінат» і ТОВ «Трипільський пакувальний комбінат».

Заявки відхилили через те, що кожна з компаній не подала на тендер важливі документи. Рубіжанський комбінат не подав технічну специфікацію, документи, що підтверджують повноваження представника підприємства на підпис тендерних документів. Трипільський комбінат теж не завантажив такі документи, а крім цього не подав електронну банківську гарантію для забезпечення тендерної пропозиції у розмірі 210 тисяч гривень.

Крім цього учасники тендера є безпосередньо пов’язаними особами в розумінні закону «Про державні закупівлі», який забороняє участь в одному тендері юрособам, які контролюють один одного більш ніж на 25%.

У статутному капіталі ТОВ «Трипільський пакувальний комбінат» 99,96% належить «Рубіжанському картонно-тарному комбінату». Тобто навіть за умови подання цими фірмами всього пакету документів проведення розіграшу між пов'язаними особами дало б підстави для відміни торгів.

Власниками ЗАТ «Рубіжанський картонно-тарний комбінат» є міжнародна компанія DS Smith і кіпрський офшор Komelinco Trading, який, за даними ЗМІ, контролюється директором комбінату Геннадієм Мініним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звідки в Україні гроші на виплати пенсіонерам перед виборами – економіст

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, суспільство, вибори 2019, україна, цвк
В тему

Останні матеріали