7 Березня 2019
Новини

Халява закінчилася: глава Xiaomi оголосив про подорожчання смартфонів

Халява закінчилася: глава Xiaomi оголосив про подорожчання смартфонів

Співзасновник і генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь заявив, що в майбутньому смартфони бренду можуть подорожчати в порівнянні з нинішніми моделями, оскільки компанія прагне відійти від іміджу виробника дешевого обладнання.

Про це повідомляє 3D-news.

«Ми хочемо позбутися репутації, що наші смартфони коштують менше 2000 юанів (приблизно 300 доларів – ред.). Ми хочемо збільшувати інвестиції і робити нашу продукцію кращою», - підкреслив глава Xiaomi.

Він також сказав, що «це може бути останній раз, коли ціна була нижче 3000 юанів».

Вочевидь, Лей Цзюнь мав на увазі анонсований 20 лютого поточного року Xiaomi Mi 9, вартість якого починається з 2999 юанів (близько $ 446).

Mi 9 може стати останнім недорогим флагманом компанії Xiaomi

У той же час гендиректор Xiaomi поспішив заспокоїти споживачів, уточнивши, що якщо смартфони компанії і подорожчають, то не набагато. При цьому залишилося незрозумілим, чи йде мова про подорожчання тільки флагманських моделей з серії Mi, або підвищення цін торкнеться також «народних» Redmi і Pocophone. Приводом для надії на те, що останні дорожчати все-таки не будуть, служить той факт, що раніше Xiaomi вивела ці сімейства в окремі суббренди.

Відзначимо, що щорічне зростання вартості флагманських смартфонів спостерігається і у інших виробників. Наприклад, представлений в 2018 році iPhone XS Max став найдорожчим апаратом за всю історію Apple, і навіть останній «вбивця флагманів» OnePlus 6T виявився майже вдвічі дорожчим за  дебютний OnePlus One.

Як раніше висловлювався керівник Apple Тім Кук, така тенденція є закономірною, оскільки сучасні телефони багатофункціональні і замінюють відразу кілька пристроїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як перевірити, хто стежить за вами через телефон

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, цікаво знати
В тему