7 Березня 2019
Новини

Двох рівненських викладачів судять за хабарі

Двох рівненських викладачів судять за хабарі

Судять підозрюваних в отриманні хабарів одразу двох викладачів Рівненського державного гуманітарного університету: тепер вже колишнього завідувача кафедри української літератури РДГУ Богдана Кир’янчука та декана фізико-технологічного факультету університету Дмитра Сингаївського.

Минуло більше року, як справи передано до суду. Богдан Кир’янчук тепер займається науковою роботою, а Дмитро Сингаївський продовжує працювати на своїй посаді – пише Рівне вечірнє.

Богдана Кир’янчука затримали в липні 2017 року при одержанні двох тисяч доларів нібито за влаштування двох абітурієнтів на державну форму навчання на факультет української мови та літератури. На відео, яке переглянув суд, видно, як двоє хлопців у піцерії «Шапіто» поклали гроші в пакет і під столом передали Кир’янчуку. Одразу після цього його затримала поліція. Купюри були мічені. Кир’янчук тоді сказав, що його «лихий поплутав». Його спочатку відсторонили від посади, а потім університет не уклав з ним контракт. Ректор РДГУ Руслан Постоловський повідомив тоді, що з Кир’янчуком і раніше збиралися припинити контракт і що кафедра обрала завідувачем іншого професора. Він також засумнівався у вигоді тих двох абітурієнтів від давання хабара за вступ на заочне відділення на українську філологію, адже навчання для заочників платне і коштує порівняно з іншими спеціальностями недорого.

Свою провину підозрюваний в одержанні неправомірної вигоди визнає. Каже, що спілкувався з малознайомим посередником на ймення Юра, який, проте, взагалі не потрапив в обвинувальний акт. Кир’янчук називає це провокацією.

Суд збирався дослідити телефонні дзвінки підозрюваного, але в його телефоні вийшла з ладу батарея, через це телефон не вмикається. Суддя особисто намагався його підзарядити, щоб увімкнути, але марно.

Говорити про фінал судового слідства у цій справі поки рано. У разі доведення провини Богдана Кир’янчука в одержанні неправомірної вигоди йому, найбільш імовірно, загрожує штраф.

Дмитро Сингаївський, якого теж підозрюють в одержанні хабара, своєї провини не визнає. Він продовжує працювати на своїй посаді, поки триває суд. У серпні того ж 2017-го Сингаївського затримали на хабарі у розмірі 1400 доларів. За ці кошти він нібито мав посприяти влаштуванню двох абітурієнтів на психолого-природничий факультет. Гроші передавали в автомобілі біля авторинку на вулиці Млинівській у Рівному.

Справа пішла в суд рік тому. Підсудний оскаржував обвинувальний висновок, але апеляційний суд визнав його обґрунтованим, тож справу повернули в суд, і він почав її розглядати. Якщо провину Сингаївського буде доведено, йому, як і Кир’янчуку, також, найімовірніше, загрожує хіба що штраф.

Читайте також:

Підлеглого Садового зловили на хабарі

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, хабар
В тему

Останні матеріали