7 Березня 2019
Новини

На Рівненщині масово відстрілюють лисиць

На Рівненщині масово відстрілюють лисиць

На Рівненщині, зокрема на Володимиреччині, йде масовий відстріл лисиць.

З початку року застрелили 30 лисиць, - пише volodymyrets.city.

Голови усіх звірів передають на експертизу в лабораторний центр ветеринарної медицини у Рівне. Як показало дослідження, із 30 застрелених лише одна була скаженою. Її вполювали на території Великоцепцевицької сільської ради.

Відстріл проводиться з метою моніторингу захворюваності тварин на сказ та інші хвороби в лісах району та контролю популяції звірів, хворих на сказ, адже епідемічна ситуація щодо сказу в Рівненській області в останні роки залишається неблагополучною.

Як повідомили в обласному лабораторному центрі, щороку в області звертається за медичною допомогою близько 3-х тисяч осіб, що постраждали від покусів різними тваринами, 600 - 700 осіб отримують профілактичне лікування.

За вісім місяців 2018 року в області зареєстровані 30 випадків захворювань тварин сказом, а саме 9 лисиць, 13 собак, 3 коти.

Останній кричущий випадок зараження від домашньої тварини, яка хворіла сказом, зафіксували наприкінці січня цього року. Як повідомили медики, домашній кіт вчепився зубами у ногу господаря, заразивши його таким чином. 

За словами потерпілого, неподалік господи розташоване місцеве сміттєзвалище, тай подвір'я неогороджене, тому велика ймовірність того, що сказ кіт підхопив від лисиць, які відвідують звалище із найближчого лісу.

Хворі тварини реєстровані у Дубенському, Гощанському, Острозькому, Рівненському, Березнівському, Корецькому, Здолбунівському, Зарічненському, Радивилівському, Володимирецькому, Дубровицькому та Костопільському районах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, суспільство, сказ, рівне, хвороби
В тему