6 Березня 2019
Новини

НАБУ закриває 70 справ про незаконне збагачення

НАБУ закриває 70 справ про незаконне збагачення
У Національному антикорупційному бюро України підтвердили інформацію про закриття справи щодо незаконного збагачення міського голови Одеси Геннадія Труханова.
 
Про це повідомляє Громадське.
 
«Всупереч моральним переконанням, на виконання рішення Конституційного Суду, який фактично узаконив незаконне збагачення в Україні, детективи #НАБУ розпочали закривати кримінальні провадження за статтею 368-2 КК України. Серед уже закритих — справи за фактами незаконного збагачення посадовців та суддів, а також мера Одеси. Водночас інші факти корупційної діяльності в межах цих проваджень, кваліфіковані за статтями не скасованими КС, розслідуватимуться й надалі», — йдеться у повідомленні.
 
Також в бюро повідомили, що загалом рішення Конституційного суду про скасування кримінальної відповідальності змушує детективів закрити 65 кримінальних проваджень, але лише в частині незаконного збагачення.

Нагадаємо, що Конституційний суд України визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення. Суд вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, суд, закон, набу
В тему

Останні матеріали