6 Березня 2019
Новини

В Instagram процвітає торгівля людськими кістками

В Instagram процвітає торгівля людськими кістками

Торгівля людськими кістками в США законна, тому вона процвітає в інтернеті. Instagram - одна з небагатьох платформ, яка не блокує оголошення про продаж кісток.

Після заборони торгівлі кістками людей в онлайн-магазині eBay і на ряді інших платформ, цей ринок перенісся в Instagram, - пише Popular Science.

Видання повідомляє, що згідно з американським законодавством, якщо у вас є гроші, ви можете купити людські кістки у приватного продавця, навіть не знаючи кому вони належали та звідки вони взялися і т.д.

Останні роки, тематичні сайти і онлайн-магазини, на яких художники і скульптори купували кістки для своїх творів почали блокувати такі операції.

Наприклад, після того, як Крістіна Холлінг і Райан Сейдеманн з Міністерства юстиції штату Луїзіана виявили продаж 454 людських кісток, 56 з яких мали «судовий або археологічний інтерес» і не повинні були продаватися, онлайн-магазин eBay заборонив розміщення подібних оголошень.

Тепер, археологи Деміен Хаффер і Шон Грем відстежують, як людські кістки продаються через мобільний додаток в смартфоні. За їх словами, колекціонери кісток порушують наукові та етичні норми, оскільки часто про історію «товару» зовсім немає інформації.

Повідомляється, що з кісток рук роблять намиста, а черепа встановлюють під склом столів.

«Можливість торгувати людськими останками через соцмережі та онлайн-продаж привела до того, що кістки стали споживчим продуктом для ринку колекціонерів, а не об'єктом археологічної, історичної або анатомічної цінності», - пишуть Хаффер і Грем.

Археологи кажуть, що ринок продовжує рости, і, коли в 2013-му в Instagram було тільки п'ять подібних публікацій, із загальною запитуваної вартістю кісток в $ 5,2 тис., - через три роки там з'явилося близько 77 оголошень, в яких продавці в загальному простили майже $ 60 тис. за свої експонати.

Торговці навіть використовують спеціальні хештеги #trophyskulls і #realbone для просування таких оголошень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, торгівля людьми, тому вона процвітає в інтернеті. instagram, соцмережі, сша
В тему