5 Березня 2019
Новини

У США вивели фіолетові помідори (фото)

У США вивели фіолетові помідори (фото)

Американська компанія Seminis Vegetable Seeds, Inc. (Seminis) оголосила про випуск першого фіолетового томатного гібрида з солодким смаком і привабливим кольором.

Новий різновид отримала назву Purple Boy (Фіолетовий хлопчик), передає портал Зерно.

Унікальний сорт є високопродуктивним і напівдетермінованим (рослини яких відрізняються більш сильним, майже необмеженим ростом - формують на одному стеблі 8-10 кистей). Цей різновид відрізняється яскраво вираженим смаком і ароматом, розмір плодів трохи менше стандартних.

«Новий різновид приваблює своїм зовнішнім виглядом і прекрасним солодкуватим смаком. Цей сорт виведений з підвищеною стійкістю до багатьох хвороб», - зазначив менеджер з маркетингу Seminis Адам Маршель.

Для створення ідеального гібрида в 2017-2018 роках у Флориді, Каліфорнії та Іллінойсі було проведено дев'ять невеликих досліджень, під час яких тестували різні різновиди помідорів. За результатами Purple Boy виявився лідером серед інших видів завдяки своїми смаковими характеристиками і потенційної врожайності.

«Клієнти відзначають приємну текстуру Purple Boy і хороший кислотний характер помідора», - заявив професор овочівництва і селекції в Університеті Південного Іллінойсу Карбондейл Алан Волтерс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, які уповільнять старіння шкіри

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, Фото, Курйози
В тему