5 Березня 2019
Новини

«Мажор» Гладковський у ролику на YouTube викликав журналістів на «дуель»

«Мажор» Гладковський у ролику на YouTube викликав журналістів на «дуель»

Гладковський-молодший записав відеоролик у відповідь на звинувачення розслідувачів «Наших грошей» в адресу батька та його самого в розкраданні оборонного комплексу країни. Каже, журналісти «зліпили фейк».

Автори проекту «Наші гроші» напередодні, 4 березня, оприлюднили нову серію програми стосовно оборудок із закупівлями «Укроборонпрому». Один з фігурантів – син уже колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського – Ігор Гладковський – заявив, що головна мета програми – дискредитація чинного Президента Петра Порошенка перед виборами, передає «5 канал».

Посилаючись на анонімні дані, журналісти програми стверджують, що чільник «Укроборонпрому» Павло Букін та вже колишній перший зам секретаря Ради нацбезпеки Олег Гладковський отримували відкати під час оборудок із закупівлями в «Укроборонпромі».

Всі закиди Гладковський-молодший спростовує, називає програму фейком і наголошує, що автори, насправді, не вели ніякого розслідування проти нього протягом трьох років, як заявляють у випусках. Усі оприлюднені в ефірі документи журналістам передали пакетом – для «зливу» напередодні виборів.

За словами журналістів, під час придбання російських альтиметрів для ремонту казахських літаків Ан-26 в Україні, Павло Букін отримав 10 тис. дол., а Олег Гладковський – 30 тис. дол. Автори розслідування стверджують, що в їхньому доступі виявився архів з листуванням учасників так званих схем та дані про давання й отримання хабарів людьми, задіяними у процесі. 

У розслідуванні йдеться про те, що державна компанія «Укрспецекспорт» закуповувала деталі з Росії за завищеною ціною. Зокрема, в 2016 – 17-му роках техніку ціною близько 85 тисяч доларів доправили в Україну через Об’єднані Арабські Емірати під виглядом запчастин для цивільних вертольотів. «Укрспецекспорт», який на той момент очолював нинішній директор «Укроборонпрому», придбав їх за 580 тисяч доларів, стверджують автори «Наших грошей».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, скандал, міністерство оборони, Корупція
В тему