4 Березня 2019
Новини

Врятував — у в'язницю: арештували жінку, яка визволила ведмежа з пастки

Врятував — у в'язницю: арештували жінку, яка визволила ведмежа з пастки
В американському населеному пункті Вернон, штат Нью-Джерсі, жінку засудили до тюремного ув'язнення, бо вона випустила ведмедика з пастки.

 Про це повідомляє газета New Jersey Herald.

Інцидент стався в жовтні 2018 року. 22 жовтня жителька Вернона поскаржилася в поліцію на агресивного ведмедя. Через день департамент дикої природи і рибних ресурсів штату встановив в населеному пункті ведмежу пастку. Вона представляла собою велику металеву бочку з приманкою і дверцятами, яка автоматично зачиняються, коли звір опиняється всередині. 

Через чотири дні 50-річна Катерина Маккертні виявила, що в пастку потрапило ведмежа. До пастки прийшли ведмедиця і інші дитинчата, але не змогли його звільнити.

«Я прийняла етичне рішення випустити ведмежа, щоб він повернувся до своєї матері, - заявила Маккертні на суді. - Це був правильний вчинок».

Жінку звинувачували в хуліганстві, перешкоджанні роботі державних органів шляхом втручання і зміні стану власності, призначеної для законного лову диких звірів.

Під час суду звинувачення в хуліганстві було знято. Маккертні засудили до позбавлення волі на 15 діб і оштрафували на $1,2 тисячі . 

Невдовзі поліцейські затримали і арештували двох американців, котрі визволяли з пастки молодого ведмедя. За словами затриманих, ведмідь не був агресивним і потребував допомоги.

Як не дивно, однак для жителів штату закон про вилов диких звірів - вияв неетичності влади. 

«Ми не погоджуємося із цим законом. Вони не змусять нас мовчати», - підсумувала Маккертні під час судових дебатів.

Як зазначив представник Департаменту охорони природи, ситуація із популяцією ведмедів зовсім не критична, тому не варто перейматися і арештовувати добросовісних громадян.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, ведмідь, пастки, закон, сша
В тему