4 Березня 2019
Новини

Парламентські вибори в Естонії: перемогла опозиція

Парламентські вибори в Естонії: перемогла опозиція

На виборах до парламенту перемогу здобула Право-ліберальна опозиційна Партія реформ Естонії.

Про це свідчать дані Державної виборчої комісії Естонії, повідомляє УНН.

Партія реформ і отримала 34 мандати в естонському парламенті, збільшивши свою присутність на чотири мандати. Це кращий результат в історії партії, створеної в 1994 році. До цього її максимум був у 2011 році — 33 мандати.

Правляча Центристська партія отримує 26 мандатів, на один менше, ніж було раніше. Ще одна опозиційна партія — Консервативна народна партія — значно зміцнила свої позиції в парламенті, отримавши 19 мандатів, на 12 більше, ніж раніше. Послабила свої позиції і інша правляча партія — Isamаa (Вітчизна), у неї тепер 12 мандатів (мінус два), у Соціал-демократичної партії — 10 мандатів (мінус п’ять).

Глава Центристської партії і прем’єр Естонії Юрі Ратас визнав перемогу Партії реформ на виборах. Він заявив, що потрібно вміти програвати, оскільки програші народжують перемоги. “Я обіцяю, що буду працювати над тим, щоб Центристська партія була в наступній коаліції”, — наводить його слова Delfi.

Лідерка Партії реформ Кая Каллас сказала, що за їхньою перемогою стоїть сильна команда і командна робота. Вона зазначила, що податкова політика нинішнього уряду у багатьох людей викликала негатив, що теж позначилося на результатах. Те, як будуть розподілені міністерські портфелі, партія ще не обговорювала, уточнила вона.

Читайте також:

Порушення на виборах: в Україні запустили онлайн-карту для подання скарг

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Світ, естонія, вибори 2019, Політика, вру
В тему

Останні матеріали