3 Березня 2019
Новини

«Мародерам – смерть!»: з фаєрами та петардами пікетують будинок Гладковського (фото, відео)

«Мародерам – смерть!»: з фаєрами та петардами пікетують будинок Гладковського (фото, відео)

Під Києвом кілька сотень активістів «Національних дружин» та «Національного корпусу» пікетують будинок сина першого заступника секретаря РНБО Ігоря Гладковського.

Акція протесту ініційована через участь в розкраданні в українській оборонній промисловості – повідомляє 24 канал.

Активісти вимагають взяти Гладковського (колишнє прізвище Свинарчук) під варту і щотижневого звіту генпрокурора Юрія Луценка щодо розслідування розкрадань в оборонному комплексі.

Учасники акції вигукують: «Мародерам – смерть!» та «Мародерів – за грати!».

У них із собою є балончики з фарбою та фаєри.

«Ми хочемо побачити відрубані руки всіх тих, хто розкрадав нашу країну. Зараз ми хочемо бачити цю людину, яка крала гроші на ту техніку, якої нам бракувало в 2014-15 роках. Наші вимоги ставляться в ультимативному характері»,  – заявив один з пікетувальників.

Активісти попередили, якщо їхні вимоги не будуть виконані, прийдуть з протестами 9 березня на Майдан Незалежності в Києві.

Учасники пікету намалювали фарбою на арці біля будинку Гладковського напис «Мародер», обмалювали в'їзд до гаража та обліпили його наклейками.

Водночас хтось із активістів кинув у сторону будинку кілька петард. Проте побратими зупинили це, зробивши зауваження.

Присутні також запалили фаєри, після чого завершили акцію. Кілька учасників акції також кинули спалені фаєри у сторону будинку, через що отримали словесної прочуханки від своїх лідерів.

Що відомо про розкрадання в оборонному секторі України та до чого тут Гладковський?

 Команда журналістських розслідувань Bihus.Info опублікувала фільм, у якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить щонайменше 250 мільйонів гривень.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який раніше був бізнес-партнером президента Петра Порошенка, екс-керівник «Укрспецекспорту» і глава держконцерну «Укроборонпрому» Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадовці держконцерну. Угоди організовувалися через три головні фірми-прокладки, а однією з подібних фірм нібито виступав завод «Кузня на Рибальському», який на той момент належав Порошенку.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, акція протесту, національна дружина, національний корпус, армія, Відео
В тему

Останні матеріали