1 Березня 2019
Новини

Пройшло 4 роки: що змінилося на Волині

Пройшло 4 роки: що змінилося на Волині

За останні чотири роки на Волині активно будували дороги, створювали нові ОТГ, відкривали додаткові садочки та школи. 

Про це йшлося на прес-конференції голови Волинської ОДА Олександра Савченка у п’ятницю, 1 березня, - пише «ВолиньPost».

Для продовження позитивних тенденцій розвитку регіону в області провели раду регіонального розвитку, такі ж ради були проведенні по всіх районах та окремих ОТГ Волині.

Нагадаємо, що волиняни будуть отримувати листи від ОДА з планом розвитку областіна наступні 3 роки. 

В ОДА повідомляють, що за останні роки на Волині вдалося здійснити багато позитивних змін. Зокрема, у Волинській області утворили 50 ОТГ, в яких вже відбулися перші місцеві вибори. Це у свою чергу прискорило темпи зростання місцевих бюджетів. 

За кошти Державного фонду регіонального розвитку реалізовувався 81 інвестиційний проект – ремонтували важливі для громад об’єкти соціальної інфраструктури. За рахунок коштів інфраструктурної субвенції ОТГ будувались та реконструювались дороги та вулиці, мережі освітлення, водопостачання, тепломережі, заклади культури, освіти, охорони здоров’я, адміністративні будівлі. 

З 2014 року в області відремонтували 471 км доріг загального користування. За рахунок митного експерименту за чотири роки відремонтували доріг на 1,14 млрд гривень. Серед них – Львів – Радехів – Луцьк (60,7 км), Луцьк – Володимир-Волинський (72 км), Луцьк – Ковель – Ягодин (63,8 км).

Також на Волині активно розбудовувалися ЦНАПи, відкрили п’ять новозбудованих загальноосвітніх закладів, ще 45 – реконструювали та 139 – відремонтували. У дитячих садочках області додатково створили 3,6 тис. місць. Окрім того, презентували 19 інклюзивно-ресурсних центрів.

Всього за останні чотири роки на території Волині, за рахунок різних державних та місцевих програм, збудували та реконструювали понад 1000 інфраструктурних об’єктів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Політика, реформи, волинь
В тему

Останні матеріали