1 Березня 2019
Новини

Магазини — геть: Tesla продаватиме авто лише через інтернет

Магазини — геть: Tesla продаватиме авто лише через інтернет
Американський виробник електромобілів Tesla Inc. заявив, що почне закривати свої магазини і перейде до продажу машин лише через інтернет.

Про це пише The Wall Street Journal

Цей незвичайний крок націлений на скорочення витрат компанії, що дасть їй змогу знизити вартість Model 3 і продавати їх із довгоочікуваною стартовою ціною в $35 тис.

Відомо, що таку мету Tesla обговорювала роками і неодноразово відкладала терміни її досягнення, проте зміна в стратегії продажу стала несподіванкою.

Перехід до онлайн-продажу, ймовірно, ще більше розсердить американських автодилерів, які витратили близько десяти років на протистояння спробам Tesla продавати електромобілі безпосередньо через належні компанії магазини. Протягом понад 100 років автовиробники дотримувалися моделі продажу через сторонніх дилерів у США.

«Зрештою це стане дуже сильною конкурентною стороною Tesla", - заявив головний виконавчий директор компанії Ілон Маск. - Це буде фундаментальна довгострокова конкурентна перевага Tesla, яку може відтворити лише стартап», – додав він.

На кінець 2018 року у Tesla було 378 магазинів і сервісних центів у всьому світі.

Буде закрито декілька магазинів компанії, що приведе до скорочення штату, сказав голова компанії, не уточнюючи подробиць.

Компанія також відмовиться від традиційних тест-драйвів для потенційних покупців, зазначає The Financial Times. Замість цього споживач, який купив електромобіль, зможе повернути його протягом семи днів або пробігу до 1 тис. миль й отримати назад повну суму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, інтернет
В тему