1 Березня 2019
Новини

На Волині 16 священиків перейшли у ПЦУ

На Волині 16 священиків перейшли у ПЦУ

Про зроблене у 2018 у галузі культури на Волині звітували 1 березня у Луцьку.

Отримання Томосу для Православної Церкви України, започаткування першого Всеукраїнського фестивалю повстанської пісні «За Україну! За її волю», чимало перемог на міжнародних творчих конкурсах – рік, що минув, став знаковим для культури та релігії волинського краю, – повідомляють у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Підбили підсумки та окреслили перспективи розвитку галузі на розширеному засіданні колегії управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації. Захід пройшов за участю голови обласної державної адміністрації Олександра Савченка сьогодні, 1 березня 2019 року в академічному обласному театрі ляльок.

Зокрема, під час звіту начальниця управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ольга Чубара зауважила, що після отримання Томосу Православною Церквою України, релігійні громади краю почали активно переходити до Помісної церкви. За словами Ольги Чубари, наразі 89 громад в області готують документи до реєстрації у ПЦУ. А до кліру ПЦУ зарахували 16 священиків.

Читайте також:

Прихильники ПЦУ вийшли до вірян УПЦ МП з «кривавими» плакатами (фото)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, церква, томос, православна церква україни
В тему