1 Березня 2019
Новини

В Абу-Дабі відкривають другу українську школу (фото)

В Абу-Дабі відкривають другу українську школу (фото)

Друга українська школа вихідного дня в Абу-Дабі готова розпочати заняття вже у березні.

Про це написав координатор української громади в Абу-Дабі Євгеній Семенов на своїй сторінці у Facebook.

«Ура, громадо! Звітую: роботу над нашою українською громадською рідною школою вихідного дня в Абу-Дабі завершено! Можемо починати 8 або 9 березня. Локація: American Community School of Abu Dhabi. Вік дітей: 4-100 років (з можливими винятками)», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що робота щодо відкриття школи велася кілька років. «Ми працювали майже 4 роки, спершу довго шукаючи безкоштовне приміщення, потім торік домовились з нашими друзями – американською громадою, далі в них змінився директор, тож нового керівника треба було переконати про потребу надання професійно обладнаних класів в одній з найдорожчих шкіл столиці Еміратів American Community School для безкоштовних уроків української. І сьогодні отримав його офіційне підтвердження підтримки нашої ініціативи», – написав активіст.

Він зазначив, що віднайдене приміщення повністю готове для навчання (є стільці, парти, дошки, проектори тощо) і загалом пристосоване для перебування дітей: наприклад, є низка спеціально обладнаних ігрових майданчиків з м’яким покриттям, де малеча зможе погуляти на перерві, щоб розвіятись.

«Заняття можемо розпочинати вже з наступних вихідних (8-9 березня) – дуже символічно, що це будуть Шевченківські дні», – зазначив Семенов.

До школи запрошують дітей від 4-х років, які володіють українською мовою; походять з родин, у яких розмовна мова українська, або мають доступ до україномовного середовища; не володіють українською мовою, але мають щире бажання навчитися говорити по-українськи; походять з родин, які мають позитивне наставлення до українознавства і готові допомагати дітям і школі.

Команду викладачів теж зібрали. «Склад вчителів є прекрасним сплавом різноманіття, молодості й досвіду: маємо поєднання дійсного вчителя еміратської школи, 25-річного досвіду в українській школі та досвіду роботи в української школі вихідного дня в Польщі. Тому будемо синтезувати і брати краще з еміратської, української й діаспорної системи освіти. Також мої мама й сестра, які є вчителями в Україні, ділитимуться найсвіжішими напрацюваннями Нової Української Школи (НУШ)», – повідомив Семенов. Він зазначив, що розглядатимуться усі пропозиції від тих, хто бажає приєднатися і навчати малечу.

Наразі разом із батьками потенційних учнів ведеться обрання зручного дня для занять. За словами Семенова, минулорічне обговорення показало, що найзручнішим днем для занять більшість визначила суботу (9 або 10 ранку). У такому випадку діти встигають відпочити після складного робочого тижня. Ті з батьків, в кого вихідний лише у п'ятницю, - провести час з малечею. Мусульманські представники родини – спокійно відвідати п'ятничну молитву. І загалом, у п'ятницю в Еміратах проводиться значно більше родинних заходів, тож цей день краще підходить для відпочинку.

Орієнтовна програма занять – навчання усному мовленню, читання, письму, мистецтву/народознавству, літературі, музиці. Приймаються пропозиції, ідеї та зауваження.

Зазначається, що школа буде громадською, навчання безкоштовне.

American Community School of Abu Dhabi розташована в Al Bateen, у центральній частині міста, тож має бути зручною локацією для діставання. Навколо є багато доступної парковки.

Як повідомлялося, раніше українська школа вихідного дня «Дивосвіт» при Посольстві України в ОАЕ відкрила двері 1 лютого цього року. Наразі там навчається 16 школярів віком 4-6 років, викладають дві досвічені вчительки. Незабаром планується залучити старших діток. У перспективі – приєднання нових учителів і збільшення класів.

Читайте також:

Фізику, хімію, астрономію, біологію та географію об’єднають в один предмет

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Фото
В тему