28 Лютого 2019
Новини

В Аргентині 11-річну дівчинку змусили народити від ґвалтівника

В Аргентині 11-річну дівчинку змусили народити від ґвалтівника

Неповнолітню аргентинку зґвалтував другий чоловік рідної бабусі.

В Аргентині вагітній 11-річній дівчинці зробили кесарів розтин після того, як її зґвалтував чоловік бабусі. Інцидент відновив дискусії про заборону абортів у країні, повідомляє «Газета по-українськи».

Дівчинка і її мати подали запит на аборт, як тільки з’явились ознаки вагітності. Але лікарі відмовили. У справу втрутилися інші спеціалісти, які доводили, що у віці 11 років організм дитини не сформований для вагітності. Фізичне і психічне здоров’я дівчини буде підірвано.

У проханні на аборт школярка попросила «витягти із живота те, що туди поклав старий». Розгляд справи затягнувся на сім тижнів. На 23-му тижні вагітності дівчинці зробили кесарів розтин, а плід помістили до інкубатора.

Новина підняла хвилю обурення в суспільстві. Відомо, що влада навмисно затягує процес розгляду, щоб унеможливити вагінальний аборт – пропускають період для безпечного переривання вагітності.

«Тіло дівчинки не було сформованим для 23-тижневої вагітності. Навіть якби вона була достатньо «зрілою» у фізичному плані, її психіка не була готовою до всього того, що вона пережила. Вважаю, що губернатор Тукумана Хуан Манзур змусив народжувати дитину лише через свої виборчі амбіції», – заявила гінеколог Сесілія Уссе, яка проводила операцію зґвалтованій.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, аргентина
В тему