28 Лютого 2019
Новини

Безвіз в окремі країни можуть скасувати, — МЗС України

Безвіз в окремі країни можуть скасувати, — МЗС України

МЗС хоче переглянути безвіз для іноземців, в країнах яких систематично порушують права українців.

Про це повідомила речник МЗС Катерина Зеленко на брифінгу, передають Українські Новини. 

«Будемо оцінювати масштаб і характер порушень прав українців за кордоном і ступінь готовності урядів іноземних держав боротися з випадками порушень законодавства у процесі працевлаштування українців. У разі, якщо іноземні уряди не будуть належним чином ставитися до боротьби з нелегальним працевлаштуванням українських громадян, якщо права українських туристів порушуватимуться систематично, ми переглядатимемо умови поїздок громадян, у тому числі доцільність збереження безвізового режиму для громадян тих країн, де права наших співвітчизників постійно порушують», - сказала вона.

Зеленко зробила таку заяву в контексті ситуації з Ізраїлем.

«15 лютого в аеропорту «Бориспіль» 35 громадянам Ізраїлю відмовили у в'їзді на територію України через відсутність достатніх коштів або непідтверджену мету візиту. У відповідь Ізраїль затримав цілий літак з України зі 140 українськими громадянами на кілька годин. Ситуацію вдалося врегулювати, але проблема є системною і її необхідно вирішувати», - пояснила вона.

Спікер МЗС повідомила, що Україна передала ізраїльській стороні ноту, в якій зазначено, що захист прав українських громадян, у тому числі під час їх короткострокових закордонних поїздок і проживання за кордоном протягом тривалого часу, є одним із пріоритетів уряду України.

«Ми попросили ізраїльську сторону надавати нам інформацію про існуючу в Ізраїлі законодавчу і нормативну базу щодо недопущення нелегального працевлаштування в Ізраїлі, а також адміністративної, цивільної та кримінальної відповідальності за виявлені факти незаконного працевлаштування іноземних громадян фізичними та юридичними особами Ізраїлю», - додала вона.

Зеленко зазначила, що робота з ізраїльською стороною проводиться і висловила надію на просування у цьому питанні.

Як відомо, більше двох мільйонів українців скористалися безвізом із початку дії.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, суспільство, безвіз, туристи, права людини
В тему