28 Лютого 2019
Новини

10 років тюрми: посадили росіянина за шпигунство на користь України

10 років тюрми: посадили росіянина за шпигунство на користь України

Суд в РФ засудив росіянина і його цивільну дружину до 10 і 9 років позбавлення волі відповідно за шпигунство на користь України.

Про це повідомили в Центрі громадських зв'язків ФСБ, передає УНН з посиланням на ТАСС.

«28 лютого 2019 року Північно-Кавказьким окружним військовим судом визнані винними в скоєнні державної зради (ст. 275 КК Росії) у формі видачі державної таємниці громадянин РФ, військовослужбовець Чорноморського флоту майор Долгополов Д.А. і його співмешканка, громадянка РФ Сухоносова А.С. - в формі шпигунства», - поінформували в ЦГЗ.

Суд засудив росіянина до позбавлення волі строком на 10 років з відбуванням покарання в колонії суворого режиму, а його цивільну дружину - до позбавлення волі строком на 9 років в колонії загального режиму.

Зазначається, що їх затримали у вересні 2018 року Федеральною службою безпеки в Сімферополі.

«У ході суду вони провину визнали повністю і покаялися в скоєному», - сказали в ЦГЗ.

Як повідомляється, засуджений працював на військову розвідку Міноборони України.

«Встановлено, що Сухоносова, будучи завербованою співробітником Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковником Клименком Ігорем Івановичем, привернула Долгополова Д.А. до конфіденційного співробітництва з українською спецслужбою за грошову винагороду. Зазначені особи цілеспрямовано збирали і передавали в спецслужбу України відомості, які становлять державну таємницю, про діяльності частин і з'єднань Чорноморського флоту, витік яких за кордон могла завдати шкоди обороноздатності держави», - повідомили у ФСБ.

Нагадаємо, у Росії громадян України все частіше залучають до протиправної діяльності.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ, суспільство, суд, правосуддя, росія
В тему

Останні матеріали