28 Лютого 2019
Новини

Наприкінці року проведуть пробний перепис населення

Наприкінці року проведуть пробний перепис населення

У грудні 2019 року планують провести пробний перепис населення – як підготовчий етап до Всеукраїнського перепису населення запланованого на 2020 рік.

Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію зі звіту про діяльність Державної служби статистики України.

Місцем проведення пробного перепису населення визначено Оболонський район міста Києва та Бородянський район Київської області.

Пробний перепис населення проводиться з метою апробації методів та основних організаційних заходів, застосування новітніх технологій та визначення механізмів взаємодії органів державної статистики з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Під час проведення пробного перепису передбачається використання планшетів та Інтернету для збирання відомостей про населення з одночасним занесенням цих даних до бази даних з подальшою розробкою агрегованих даних. Це мінімізує витрати на друк анкет та прискорить процес обробки даних.

Також у Держстатистики повідомили, що ведеться робота з вирішення питання щодо участі у ВПН-2020 населення, що проживає на тимчасово окупованих територіях, у рамках реалізації зі Світовим банком проекту «Розробка статистичних методик і розбудова спроможностей в умовах збройного конфлікту в Україні».

Читайте також:

Найбідніші райони ЄС вдвічі багатші за українські

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, перепис населення
В тему