28 Лютого 2019
Новини

Найбідніші райони ЄС вдвічі багатші за українські

Найбідніші райони ЄС вдвічі багатші за українські

Eurostat оприлюднив дані про ВВП європейських країн з розбивкою за регіонами. При цьому дохід на душу населення в різних областях ЄС вищий, ніж в Україні, від 2-х до 73-х разів.

В ЄС середній дохід на душу населення склав 30 тис. євро, - пише «etcetera».

У 2018 році офіційний ВВП України досяг 126 млрд дол. Це означає, що на кожного жителя країни було вироблено товарів і послуг на 2860 євро.

Найнижчий дохід Eurostat зафіксував у деяких областях Болгарії і Румунії (5-6 тис. євро). В Угорщині та Польщі найменш розвинені регіони мають дохід 8-9 тис., а Варшава і Будапешт – 26-27 тис. євро.

У «старій» Європі найскромніші показники мають сільські регіони Португалії та Греції – від 15 до 18 тис. євро на людину.

Лідерами ЄС є столичні регіони найбільш розвинених країн. Наприклад, Великий Париж має дохід на душу населення 52,8 тис. євро, Лондон в цілому – 62,8 тис., а центральний Лондон – і зовсім 210 тис. євро на людину. Правда, тільки за рахунок того, що жителів в цьому окрузі утричі менше, ніж робочих місць.

Наведені дані не враховують різниці в цінах. У перерахунку на паритет купівельної спроможності, подушний ВВП України становить 8 тис. євро, що все одно менше, ніж у найбіднішому регіоні ЄС – болгарському Північно-Західному окрузі (9,3 тис.). У ньому немає великої промисловості, половина населення живе в селах, а найбільше місто Плевен не дотягує і до 100 тис. жителів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, Політика, українці, євросоюз
В тему