28 Лютого 2019
Новини

На Волині перша релігійна громада пройшла процедуру зміни підлеглості

На Волині перша релігійна громада пройшла процедуру зміни підлеглості

У Жидичині Ківерцівського району Волинської області релігійна громада першою пройшла процедуру зміни підлеглості відповідно до Закону України.

«Офіційний перехід релігійної громади Святителя Миколая Чудотворця села Жидичин до Православної Церкви України офіційно завершено. 28 лютого 2019 року зареєстрували Статут релігійної організації», – йдеться в дописі Тараса Висоцького у Facebook.

Варто зазначити, що це перша громада в області, яка повністю пройшла процедуру зміни підлеглості відповідно до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». Відповідне розпорядження підписав голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

«Жидичинська громада зробила свій вибір. А влада налаштована забезпечити спокій, релігійний мир та створити атмосферу взаєморозуміння між усіма волинянами. В нашій області сьогодні найбільше церков приєднуються до Православної Церкви України. Усі статути відповідно до законодавства мають бути зареєстровані в ОДА, тому ми напрацювали алгоритм дій та методику, якою будемо керуватися у цьому процесі», – зауважив Савченко.

Читайте також:

На Волині священик УПЦ МП стріляв по односельцях – поліція (оновлено) (фото)

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, церква, томос, православна церква україни
В тему