28 Лютого 2019
Новини

Екс-міністра Ізраїлю засудили за шпигунство до 11 років ув’язнення

Екс-міністра Ізраїлю засудили за шпигунство до 11 років ув’язнення

В Ізраїла суд визнав винним у шпигунстві на користь Ірану колишнього міністра енергетики та національних інфраструктур цієї країни Гонена Сегева.

Його засудили до 11 років позбавлення волі, – пише Телеканал новини «24».

Сегев із 2012 року співпрацював з іранською розвідкою: передавав надсекретні відомості про енергетику Ізраїлю, об'єкти, а також про політиків і керівників спецслужб, повідомили в AFP.

Судовий процес проходив у закритому режимі. Колишній чиновник пішов на угоду зі слідством та визнав себе винним, проте наголосив, що таким чином хотів обдурити іранців, а отже діяв в інтересах Ізраїлю.

Чоловіка арештували в Екваторіальної Гвінеї, де він проживав впродовж останнього часу, й екстрадували до Ізраїлю.

Що відомо про Сегева?

Обіймав пост міністра у 1995-1996 роках, після цього залишив політику. 63-річного чоловіка, який за фахом є лікарем, вже притягали до кримінальної відповідальності у 2005 році – за контрабанду наркотиків, а також підробку й шахрайство з банківськими картами.

Раніше міністр закордонних справ Ірану Джавад Заріф заявив, що Ізраїль – єдиний режим в регіоні з «секретною і незадекларованою» програмою ядерної зброї, що включає «реальний ядерний арсенал».

Зазначимо, що чимало міжнародних аналітиків побоюються ймовірного зіткнення Ірану й Ізраїлю, й вважають, що у разі загострення ситуації в регіоні до конфлікту будуть залучені також США та Росія.

Читайте також:

Мільярд доларів за промислове шпигунство

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, ізраїль, міністр, суд
В тему