28 Лютого 2019
Новини

На Волині зареєстрували 104 повідомлення щодо порушень виборчого законодавства

На Волині зареєстрували 104 повідомлення щодо порушень виборчого законодавства

Волинські поліцейські за фактами порушень виборчого законодавства склали 22 адмінпротоколи.

За наданими поліцією матеріалами, суди визнали винними у вчиненні адміністративних правопорушень дев’ятеро осіб. Найпоширенішими адмінпорушеннями, пов’язаними із виборчим процесом, є виготовлення агітаційних матеріалів без зазначення визначених законодавством відомостей, – повідомляє СК поліції Волинської області.

З початку виборчої кампанії органи поліції у Волинській області зареєстрували 104 повідомлення щодо ймовірних порушень виборчого законодавства. За 72 повідомленнями  розглянуто та прийнято рішення відповідно до Закону України «Про звернення громадян». У більшості з них інформація не підтвердилася. За 14 повідомленнями тривають перевірки.

Більшість звернень стосуються ймовірних порушень проведення передвиборної агітації, підкупу виборців, пошкодження агітаційних матеріалів. Поліцейські за 18 матеріалами склали 22 адміністративні протоколи.

Наприклад, за ознаками злочинів передбачених ст. 212-13  Кодексу України про адміністративні правопорушення складено 11 адмінпротоколів. Йдеться про, виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Такі правопорушення були виявленні, зокрема, в Луцьку та селищах Любешів, Рожище та Стара Вижівка.

Також, за повідомленнями про незаконно розміщені в Луцьку та Володимирі-Волинському агітаційні матеріали кандидатів у Президенти України поліцією складено два адміністративні матеріали за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про порушення норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів.

За повідомленнями про порушення порядку поширення результатів опитування громадської думки складено два адмінпротоколи за ст. 212-20 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про порушення порядку опублікування документів, пов’язаних з підготовкою і проведенням виборів.

За фактами порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів або їх розміщення у заборонених законом місцях поліцією складено два адміністративні протоколи за ст. 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Окрім того, правоохоронці з початку виборчої кампанії також склали два протоколи за ст. 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про завідомо неправдивий виклик поліції.

Поліція також звертає увагу громадян на вимоги Закону України «Про вибори Президента України», що стосуються порядку проведення передвиборної агітації та відповідальність за їх порушення.

Читайте також:

Порушення на виборах: в Україні запустили онлайн-карту для подання скарг

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, вибори 2019, поліція, кримінал
В тему