27 Лютого 2019
Новини

Україна відмовилася від участі у Євробаченні-2019

Україна відмовилася від участі у Євробаченні-2019

Україна не братиме цього року участі у міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення».

Про це повідомило «Суспільне мовлення».

«Національна суспільна телерадіокомпанія України відмовляється від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, переможцем Національного відбору на цьогорічне «Євробачення» стала співачка MARUV, якій Суспільний мовник запропонував укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі.

«Однак після проведених перемовин MARUV відмовилася підписувати договір», - зазначив суспільний мовник.

Додається, що альтернативним способом визначення представника від України на «Євробачення-2019» правила визнають його безпосереднє призначення мовником. Тобто Суспільний мовник міг би обрати будь-якого виконавця не з числа учасників Національного відбору.

«Проте від такої альтернативи Суспільний мовник відмовляється, адже з повагою ставиться до вибору глядачів у Національному відборі. Тому в ситуації непідписання договору про участь у Євробаченні з переможцем телерадіокомпанія почергово звернулася до фіналістів, що посіли друге та третє місце за результатами Національного відбору», - повідомив мовник.

Гурти Freedom Jazz та Kazka відмовилися від участі у конкурсі.

У Суспільному вважають, що Національний відбір-2019 виявив та привернув увагу суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв’язків артистів із шоу-бізнесом на території держави-агресора, "які й на 5-му році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними".

«У ситуації, що склалася, дотримуючись закону про Суспільне мовлення, а також в умовах надмірної політизації перебігу національного відбору Суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019», - додали у Суспільному.

Нагадаємо, переговори між НСТУ і командою виконавиці MARUV принесли наступний результат: сторони до згоди не дійшли, угоду підписано не буде. Рішення про виконавця, який представлятиме Україну на Євробаченні поки не прийнято.

Kazka і Freedom-jazz відмовилися від участі в «Євробаченні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Начищу зірку і поїду рятувати» – Вєрка Сердючка може взяти участь у Євробаченні 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, Світ, Таблоїд, суспільство, євробачення, скандал, політика, україна
В тему