26 Лютого 2019
Новини

Тимошенко починає імпічмент Порошенка

Тимошенко починає імпічмент Порошенка
Лідерка Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що її фракція починає процедуру імпічменту президента Петра Порошенка після розслідування журналістів про причетність оточення Порошенка до мільйонних розкрадань в оборонній сфері.
 
Про це пише «Громадське».

«Разом з іншими фракціями ми починаємо процедуру імпічменту президента. І ми звертаємося до всіх без виключення депутатів, які мають честь і совість для того, щоб поставити на місце всі ті організовані злочинні угруповання», — сказала Тимошенко.

Вона заявила, що знайдені журналістами факти підпадають під статтю державної зради.

Відповідно до статті 111 Конституції України, президента можуть усунути з посади через процедуру імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину.

Для розслідування Рада створює спеціальну слідчу комісію зі спецпрокурорів та слідчих, які надають висновки на засіданні Ради.

Якщо підстав буде достатньо, то Рада має проголосувати двома третинами свого складу за звинувачення президента. А остаточно усунути президента з посади Рада може трьома четвертими від складу — лише після перевірки справи Конституційним Судом й отримання від нього висновку (у якому буде підтверджено дотримання процедури розслідування та наявність ознак держзради або іншого злочину в діях президента).

Напередодні програма «Наші гроші» випустила розслідування, у якому йдеться, що син заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського — Ігор є учасником схем з розкрадання в оборонному комплексі України. Олег Гладковський, своєю чергою, є близьким другом президента Петра Порошенка.

21 лютого судді Шостого апеляційного адмінсуду повністю відмовили у задоволенні адміністративного позову лідерки "Батьківщини" Юлії Тимошенко до президента Петра Порошенка щодо його передвиборчої агітації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему