26 Лютого 2019
Новини

В Україні мітингують власники аптек (фото)

В Україні мітингують власники аптек (фото)

Сьогодні 26 лютого під стінами Верховної Ради проходив мітинг фізичних осіб - підприємців фармацевтичної галузі.

Про це передає кореспондент УНН.

Активісти вимагають від народних депутатів терміново розглянути та прийняти законопроект №9495 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення державної підтримки розвитку малого підприємництва на ринку роздрібної торгівлі лікарськими засобами», автором якого є народний депутат Ірина Сисоєнко.

Мета законопроекту - виправити ситуацію, що виникла через ухвалення ВРУ закону №2628-VIII. Цим законом були внесені зміни до Податкового кодексу, які унеможливили існування аптек в українських селах.

«Цей законопроект зобов'язує нас, власників малих аптек, встановлювати касові апарати. Рішення саме по собі не погане, але ми і так знаходимося на межі виживання. Розумію, що великі мережеві аптеки із середнім чеком у 700 грн легко можуть собі це дозволити, а у нас - ФОПів - середній чек 40-50 грн, ми ледь тримаємося на плаву», - пояснює учасник акції, фармацевт Лідія Криєнко.

Закон підписаний Президентом України у грудні 2018 року та набув чинності з 1 січня 2019 року.

«Документ не передбачає перехідного етапу для переведення діяльності ФОП - власників аптек на використання РPO у своїй діяльності», - підкреслює учасник акції Тарас Юзковець.

Також учасники акції просять депутатів ВРУ розглянути законопроект №8591, який передбачає комплексну реформу аптечного ринку.

«Ринок роздрібної торгівлі лікарськими засобами монополізується регіональними мережами та мегаракетами всеукраїнського масштабу, які поглинають малих конкурентів. Це треба зупинити», - коментує фармацевт Олена Пруднікова.

Нагадаємо, вчора під урядом мітингували нотаріуси.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, суспільство, Фото
В тему