25 Лютого 2019
Новини

У Раді зреагували на скандал із Євробаченням

У Раді зреагували на скандал із Євробаченням

У комітеті з питань культури і духовності прокоментували результати нацвідбору на Євробачення.

Кабінет Міністрів України має врегулювати питання відправлення українських артистів на пісенний конкурс Євробачення та попередити залучення російських компаній до українського відбору на конкурс. Про це заявив голова комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький, передає РБК-Україна.

Глава комітету ВР з питань культури зазначив, що не можна допускати до конкурсу співаків, які виступають у РФ.

За його словами, питання важливо вирішити в умовах гібридної війни в Україні.

«Хотів би звернутись до пана Кубіва, давайте зробимо так, щоб у майбутньому Україну на таких міжнародних форумах як Євробачення не представляли солісти, які виступають у країні-агресорі з піснями, які належать російським компаніям. А в подальшому можуть бути елементами гібридної війни. Я дуже прошу уряд приділити цьому увагу. Можливо, приділити цьому увагу і профінансувати поїздку українського співака на Євробачення. Адже для нашої держави це дуже важливо в умовах гібридної війни», – повідомив Княжицький.

Нагадаємо, раніше в Нацвідборі на Євробачення-2019 здобула перемогу MARUV. Проте офіційний представник від України поки не затверджений НСТУ. У телерадіокомпанії підкреслювали, що, аби MARUV могла представляти Україну в Тель-Авіві, їй потрібно відмовитися від гастролей у Росії, запланованих на квітень 2019 року.

Переможниця відбору в свою чергу повідомила, що ладна скасувати виступи у РФ і візьме на себе всі витрати щодо участі в конкурсі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна
В тему