25 Лютого 2019
Новини

Волинська дитяча лікарня отримала допомогу із США

Волинська дитяча лікарня отримала допомогу із США

Чергова гуманітарна допомога прибула на Волинь зі США, від громади міста Портленд – американсько-української культурної асоціації.

Зазначимо, що це вже третій вантаж такої допомоги, однак – найпотужніший, вагою 15 тонн 500 кілограмів. Це – медичні розхідники, які використовуються в лікувально-діагностичному процесі щодня. Нині вантаж уже розприділили для 4-х лікувальних закладів нашої держави.

Як розповів виконавчий директор благодійного фонду «Серце в долонях» Олександру Кізім, спочатку були проблеми із доставкою допомоги, однак, завдяки сприянню народних депутатів – Ірини Констанкевич та Юрія Савчука, вона таки потрапила до місць свого призначення.

«Частину вантажу ми передаємо у дитячі лікарні в Рівне, Дніпро, Івано-Франківськ. Уся допомога якісна, нова, такої ми ще за всю історію співпраці з благодійниками не отримували», - додав він.

Ігор Дородних - заступник генерального директора Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання з хірургічної роботи зауважив, що деяких розхідних матеріалів вистачить лікарні на кілька років. Приміром, медичних ножиць-затискачів. Якщо раніше їх доводилося купувати за 100 гривень за одиницю, і вони були не найкращої якості, то у цьому вантажі вони – дуже якісні, ціна за одиницю – приблизно 300 гривень.

«Також ми отримали інструментарій для проведення лапароскопічних операцій. Вперше ми отримали візочки для діток з інвалідністю, засоби для догляду за важкохворими. У цьому вантажі є все, що потребує кожне наше відділення,в тому числі – і реанімаційне. Усе, що ми маємо в достатній кількості, будемо розприділяти між усіма нашими пацієнтами. А те, що ми маємо в обмеженій кількості, будемо в першу чергу притримувати для діток, батьки яких на війні, малозабезпечених, діток з інвалідністю, з дитячих будинків. Також ми маємо можливість перекрити всі ургентні випадки, коли, приміром, дитину привозять і терміново потрібно робити операцію», - каже Ігор Дородних.

Нині, як зазначив Олександр Кізім, американські благодійники уже готові вислати чергову, в даному випадку - четверту партію медичної благодійної допомоги.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему