25 Лютого 2019
Новини

Maruv ради участі в Євробаченні пожертвує виступами в Росії

Maruv ради участі в Євробаченні пожертвує виступами в Росії

Співачка Maruv, яка цьогоріч має представляти Україну на «Євробаченні», заявляє про тиск на неї з боку Національної телекомпанії України.

Вона також заявила про готовність відмовитися від виступів у Росії, передає «Українська правда».

«Я здобула чесну перемогу в Національному відборі на «Євробачення-2019», отримавши максимальну підтримку від телеглядачів і високий бал від членів журі. Але тепер нашу з вами перемогу хочуть забрати», – пише Maruv у Facebook.

«Я – українка, люблю свою країну і пишаюся тим, що представлятиму Україну в Тель-Авіві на міжнародному конкурсі «Євробачення-2019» попри те, що за добу я отримала пропозиції від трьох різних країн представляти їх. Але моя відповідь категорична: я виступаю від України і ніяк інакше!» – заявила вона.

Співачка запевнила: «Я готова відмовитися від виступів у Росії. У прямому ефірі відповіла на всі питання, які цікавили журі. Я не відвідувала Крим із 2014 року. Не порушувала жодного закону України. А також готова взяти на себе всі витрати з участі в міжнародному конкурсі».

За словами Maruv, НТКУ в договорі з учасником від України, який мають підписати 25 лютого, висуває низку «абсурдних» вимог, серед яких:

«1. Мені заборонена будь-яка імпровізація на сцені без затвердження НТКУ. (Неузгоджений шпагат, наприклад, призведе до штрафу в 2 мільйони гривень.)

  1. Негайна передача авторських прав на пісню, що належать світовому лейблу Warner Music (про ці права було відомо до початку конкурсу).
  2. Чітко виконувати будь-які вимоги і вказівки НТКУ. (Теоретично, мене можуть змусити танцювати на дні народження у якогось віце-прем’єра і, в разі відмови, мене дискваліфікують і зобов’яжуть знову виплатити штраф у 2 мільйони гривень. Плюс компенсувати НТКУ нібито збитки!)
  3. Заборона на спілкування із журналістами без узгодження з НТКУ (що повністю порушує свободу слова і права людини)».

«У разі порушення одного з пунктів – штраф 2 мільйони гривень і компенсація збитків ще на невизначену суму», – зазначає співачка.

При цьому, обурюється Maruv, натомість від НТКУ вона нічого не отримує: «Ні копійки фінансової підтримки, ні допомоги в організації поїздки, ні, тим більше, міжнародної промопідтримки. Навіть візою я повинна займатися сама».

«У договорі є всього кілька пунктів зобов’язань НТКУ: 1. Давати мені підказки щодо правил проведення конкурсу. 2. З дозволу НТКУ взяти з собою 10 осіб за свій рахунок. 3. Дотримуватися умов цього договору», – додає вона.

«Я відчуваю тиск! І бачу явні спроби змусити мене відмовитися представляти свою країну на міжнародному конкурсі "Євробачення -2019"», – заявила співачка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Україна
В тему