25 Лютого 2019
Новини

Порушення на виборах: в Україні запустили онлайн-карту для подання скарг

Порушення на виборах: в Україні запустили онлайн-карту для подання скарг

Сьогодні, 25 лютого, у Міністерстві внутрішніх справ презентували систему онлайн-моніторингу, на якій фіксуються порушення виборчого процесу. 

Трансляція брифінгу з презентацією велася на сторінці міністерства в Facebook.

На карті позначені населені пункти, в яких зафіксовані порушення, вказані також їх кількість і категорія. Система онлайн-моніторингу представляє з себе карту України, на якій позначені місця порушень виборчого процесу і їх кількість в тому чи іншому регіоні. Користувач може створити фільтр, щоб вибрати певний регіон, дату або категорію порушень.

Пошук по регіону можна здійснити і без фільтра, просто навівши на нього. Після відкриття карти регіону можна вибрати певний населений пункт.

На карті відзначені кримінальні порушення, адміністративні порушення і ті, що знаходяться на стадії перевірок. Додаткова інформація про останні буде внесена після завершення перевірок. Також по кожному населеному пункту можна зробити аналіз і перевірити, на якому етапі виробництво.

У кожної події є посилання «Подати звернення», де кожен користувач може додати додаткову відому йому інформацію про конкретну подію.

Система буде працювати в онлайн-режимі до завершення виборів на посаду президента, потім її переведуть в режим архіву.

В онлайн-режимі система запрацює знову під час парламентських виборів. На час місцевих виборів функціонування системи поки не передбачено. Глава МВС Арсен Аваков, зазначив, що одним з основних завдань системи є недопущення підкупу виборців.

Читайте також:

Вибори-2019: зможуть проголосувати 2 мільйони мертвих душ.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика
В тему