25 Лютого 2019
Новини

Майже 40 років провів у тюрмі американець за злочин, якого не скоював

Майже 40 років провів у тюрмі американець за злочин, якого не скоював

У США у 1980 році засудили чоловіка за вбивство своєї подруги та її чотирирічного сина.

Американець Крейг Колі, який був неправомірно засуджений до довічного ув'язнення за подвійне вбивство та провів майже 40 років за ґратами отримає 21 мільйон доларів компенсації, – повідомляє 5 канал.

Адміністрація міста Сімі-Веллі, що у штаті Каліфорнія (США), погодила із Крейгом Колі угоду, в рамках якої йому була сплачена компенсація. Представники міської адміністрації кажуть, що ця угода дозволить уникнути довготривалого судового процесу, який коштував би сторонам багато грошей та не є необхідністю.

Таким чином, місто заплатить Колі 4,9 мільйона доларів, тоді як решта суми буде покрита за рахунок страхування та з інших джерел.

Довідково, Крейг Колі, якому нині 71 рік, у 1980 році був засуджений до довічного ув'язнення за вбивство своєї подруги та її чотирирічного сина, які були скоєні двома роками раніше.

Проте у 2017 році чоловіка помилував каліфорнійський губернатор Джеррі Брауном. Сталося це після того, як повторне розслідування та аналіз тестів ДНК встановили його непричетність до скоєння злочину.

Слід зазначити, що минулого року штат Каліфорнія вже сплатив Колі два мільйони доларів компенсації за неправомірне ув'язнення. За словами його адвоката, гроші, які Колі отримає як компенсацію, принесуть певне полегшення, утім, жодні гроші не можуть компенсувати йому проведене у в'язниці життя.

Читайте також:

Перерізав дівчатам горло і готовий провести у в’язниці 100 років

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали